Kan healing læres eller er man født med det?

Jeg blev en dag spurgt, om dét at arbejde med healing er noget, man kan lære eller om det er noget, man er født med. Mit svar er begge dele.

Healing er i min verden ganske naturligt og noget, vi alle kan og gør og allerede beskæftiger os med, uanset om vi er bevidste om det eller ej.

Skal du arbejde med healing, er det vigtigt, du har rødderne i orden

Der er naturligvis forskel på, hvilke situationer, vi taler om og dét at opsøge en trænet og vel uddannet healer med ståstedet i orden og få hjælp til helbredelse, afbalancering og forløsning af noget, der fylder, er et andet sted at arbejde med healing fra og med en langt større dybde og intensitet på grund af det nærværende rum, der via healeren kan skabes, og hvor healing kan ske.

En af de ting, der har gjort den største forskel i mit eget liv, har været healing. Det er det arbejde, der var med til at bringe mig igennem svære udfordringer, og derfor er det også det, jeg har trænet og udviklet og i dag arbejder med og bruger til at hjælpe andre mennesker.

Men healing er mange ting og foregår i mange lag og er noget, du med stor fordel også kan tage til dig i din hverdag.

Du kan gøre, hvad du nu gør, mekanisk og automatisk og uden at være specielt bevidst om det, du gør. Eller du kan gøre det, du gør og have dig selv og din opmærksomhed med. I samme øjeblik, du er opmærksom – og dermed til stede – inde i dig selv, vil det skabe et nærværende rum i dig, hvor healing kan ske. Når du er opmærksom, giver du dig selv den store gave, det er at blive mere bevidst om dig selv og det, du oplever. Det er healing.

Når du får øje på noget i dig selv og har villigheden og modet til at se på det og tage det til dig, er det healing. Enhver erkendelse om det, du gør, siger, tænker eller tror, er healing.

Du kan gøre ting, fordi du skal, og så kan det nemt blive tungt og noget, der bare skal overstås. Eller du kan gøre de samme ting fra et andet sted, med accept og med bevidstheden om, at lige nu gør du noget for at hjælpe dig selv. Lige nu er du ved at tage dig af noget af det, der har brug for at blive taget sig af inde i dig, eller lige nu er du ved at flytte din oplevelse af tingene og betragte dem fra et andet sted. Så er det også healing.

Du kan gøre noget uden at være specielt bevidst om det. Du kan også gøre noget og være bevidst om, at lige nu er du faktisk ved at udtrykke noget af det, du har gemt på i din krop og i dit system. Alt, hvad du igennem dit liv har taget på dig, men ikke har fået taget dig af og ikke har fået givet udtryk for, husker din krop og dit system, og det har på et eller andet tidspunkt brug for at blive udtrykt. Så når du gør det og er bevidst om det, er det også healing.

Du kan gå i naturen og arbejde sammen med den ved at være opmærksom og være bevidst om, at det er godt for dig, og at du kommer i kontakt med og udtrykker noget af det, der fylder. Det er healing.

Du kan være nærværende og til stede med dig selv eller et andet menneske og oprigtigt lytte. Så er du med til at skabe et rum, hvor healing kan ske.

Så ja, det er noget, du er født med, fordi det er naturligt og fordi vi er skabt af og omgivet af de healende kræfter, men samtidig er det også vigtigt at være trænet og få hjælp til at udvikle dine evner og ikke mindst din egen balance og dit eget ståsted, hvis det er noget, du ønsker at arbejde dybere med eller vil bruge i relation til andre mennesker. Der er det vigtigt, at være vel uddannet, og at dit eget ståsted i dig selv er trænet og udbygget.

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code