Er det dig, der styrer?

”Sikke dog en forskel. Jeg gør det samme, som jeg gjorde før, men nu vælger jeg det. At jeg vælger, hvad jeg gør, i stedet for bare at gøre det, betyder, at det nu ikke længere er det, der styrer mig. Det er mig, der styrer det.”

En udtalelse fra en klient, som tog styringen tilbage. Hun følte sig styret af sine handlinger, men ved bevidst at beslutte sig for, hvad hun ville og ikke ville, fik hun vendt hele situationen, så det nu er hende, der vælger og beslutter.

Hun gør stort set det samme, men nu gør hun det bevidst.

Stå inde for det, du gør
At træffe bevidste valg kan gøre en kæmpe forskel i dit liv, for et bevidst valg betyder, at du har dig selv med og dermed står inde for det, du gør.

Man kan mange gange komme til næsten pr. automatik bare at gøre noget. Måske fordi sådan plejer det at være eller sådan plejer du at gøre, eller fordi du ikke kan lade være eller har brug for det.

Det er der ikke noget i vejen med, hvis du har det fint med det, du gør. Så er det, som det skal være.

Tag styringen tilbage
Hvis du derimod har det svært med det du gør og bagefter fortryder eller slår dig selv i hovedet, fordi du ved, at det ikke er godt eller sundt for dig, ja, så ER det ikke godt for dig og så er det værd at overveje at arbejde på at tage styringen tilbage til dig. Så det ikke længere er det, du gør, der er det styrende, men så det bliver dig, der styrer.

Nogle gange skal der blot en enkelt erkendelse til for at kunne ændre på noget. Erkendelsen af, at ja, det er mig, der bestemmer i mit liv og nu er det mig, der vælger og beslutter, hvad jeg vil, hvordan og hvornår. Punktum. Naturligvis indenfor de rammer, du har.

Andre gange kan der være forhold, gamle oplevelser, traumer og dybe ting, du har båret med dig, måske igennem hele livet, der er på banen og som måske ikke er bare lige at tage styringen over.

Så kan der være brug for bevidst at gå ind at se på det, der ligger, så du kan begynde at få det frem i lyset. Der kan være brug for at få bearbejdet, helet og frigjort noget, som du måske har båret i dit system i mange år, men som du nu oplever hæmmer og begrænser dig i dit liv.

Første skridt og du er på vej
Men uanset hvor du er i processen, er der en kæmpe styrke i bevidst at træffe valg om det, du gør, også selvom du måske ikke er klar til at ændre noget i første omgang.

Det kan være en beslutning om at starte et sted, en beslutning om at begynde at se på det, der fylder og hæmmer og at begynde at arbejde med det, så du på et tidspunkt kan blive klar til at træffe en beslutning om forandring på et eller flere områder i dit liv.

At beslutte dig for første skridt, er også et bevidst valg om forandring, og selvom du måske ikke er i mål, betyder det stadig, at du tager de første skridt, og at du tydeligt fortæller og viser dig selv, at du ønsker at tage styringen tilbage i dit liv. Og så er du allerede på vej. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code