De små ting

Er du opmærksom på alle de små ting, der bringer glæde og nydelse i din dagligdag? Vi siger tit, at det er de små ting, der tæller. Det kan være, når vi ser en fin solnedgang eller blomst, går med fødderne i vandkanten, hører fuglene synge, har en hyggestund med en god ven eller er et smukt sted i naturen.  

Det er oplevelser, der ofte får os til at standse op, være opmærksomme og komme til stede her og nu. Lige i dét øjeblik, uanset hvor kort, forsvinder den øvrige støj og giver plads til et nærvær og en bevidsthed, der rører på et dybere plan.

Det er det, vi kalder at være til stede i nuet, og som du kan træne at være mere og mere i dit liv.

Nogle forsøger at presse sig selv til at være i nuet, men så længe, der er andet, der fylder indeni og rygsækken indeholder ting, der har brug for at blive mødt og taget sig af, kan man ikke altid bare tvinge sig selv til at være nærværende og til stede. Det er godt at øve, men samtidig også en nødvendig proces at tage sig af det, der fylder, så du skridt for skridt kan få mere plads til at være opmærksom og til stede lige her og nu uden indre støj.

Tilbage til det, vi kalder de små ting, som måske ikke er så små endda.

Er du også opmærksom på alle de andre små ting i din dagligdag? Alle de små ting, der bringer glæde og nydelse og som er alle vegne, når du kigger efter.

Prøv at beslutte dig for at være opmærksom på de små ting, allerede fra du vågner om morgenen. Prøv at beslutte dig for at se og mærke mere af den glæde og nydelse, der hele tiden viser sig for dig i løbet af din dag, uanset om du har udfordringer, uanset hvad du skal, hvad du laver og uanset hvor lille og ubetydelig, den end måtte syne for dig.

Alle de små øjeblikke, hvor du måske tænker: Det var dejligt eller det var godt.

Når du spiser, fordi du er sulten. Når du drikker vand, fordi du er tørstig. Når du sætter dig ned eller lægger dig til at sove, fordi du er træt. Når du kommer ind i varmen eller tager en trøje på, fordi du fryser. Når du er færdig med dit arbejde og kommer hjem. Når du har gjort rent, eller mens du gør rent, fordi du synes, det er dejligt at gøre noget godt for dig. Når du rejser dig, strækker dig eller bevæger dig, fordi du føler behov for det. Når du lukker vinduet op og mærker den friske luft. Når du gør en opgave færdig og krydser den af, eller når du får gjort noget, du har villet gøre længe. Når du ser de første forårstegn udenfor. Når du går en tur eller når du får ordnet have. Når du ser solen stå op. Eller ser den gå ned. Når du tager friske blomster ind i huset.

Du kan selv blive ved, og måske vil du både blive mere opmærksom og til stede og samtidig opleve, at din dagligdag er fyldt med små øjeblikke af glæde og nydelse, som du måske ikke tidligere har lagt mærke til. Det er da noget værd.

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code