Hvordan kommer jeg i gang?

Jeg får ind i mellem spørgsmålet om, hvordan man kommer i gang med at arbejde med noget af det, der ligger i rygsækken og tynger. Noget af alt det, vi hver især bærer med os fra livet og de oplevelser, knubs og slag, vi har fået med på vejen.

Det er som regel et spørgsmål, der begynder at melde sig på banen, når der er ved at være fyldt op i rygsækken, når livet ikke helt går som vi gerne vil, når en begyndende tristhed, utilfredshed eller utilfredsstillelse melder sig på banen, når det på et tidspunkt måske er svært helt at mærke, hvem man er, eller når kroppen begynder at reagere fysisk på det, man bærer indeni.

Det kan være både svært og trist at være der, men heldigvis er der meget, du kan gøre. Ikke så meget for at flytte dig fra det, for det har du formentlig allerede gjort længe, men for at se og møde det og derigennem at blive mere bevidst om dig selv, udtrykke det, helbrede det, sætte det fri og få mere plads til både dig selv og andre.

Når tankerne om måske at få ryddet op og ud i det, du bærer på, begynder at melde sig, kan man sammenligne det med en stemme indefra, der ligesom banker på og gør opmærksom på, at den er der.

Det er en del af dig selv, din egen indre visdom, der kalder. Det vil altid være godt, også selvom, det måske kan føles som en stor og uoverkommelig opgave. Tro på, at du har det med dig, der skal til, og at du er i stand til at gå den vej, der er din.

Begynder du at lytte til din indre stemme og det, den fortæller dig, vil du allerede være i gang. Det er din bedste guide og hjælper, du har lige ved hånden.

Et godt sted at starte kan være at begynde at skrive. Ikke til nogen eller noget, men til dig selv, for dig selv. Skriv dine tanker og følelser, hvordan du har det, hvad du er ked af, og hvad du godt kunne tænke dig, var anderledes. Skriv om det, der fylder og går dig på og hvad du har lyst til eller brug for at gøre for at hjælpe dig selv.

Alt hvad der har været undertrykt har på et tidspunkt brug for at blive udtrykt.

At skrive er med til at bevidstgøre og kan hjælpe dig til at kaste lys på dine tanker og følelser og være med til at forløse. Har du det svært en dag, så prøv at sæt dig ned og skriv, bare skriv frit fra leveren og bliv ved, indtil du mærker en bedring eller forløsning. Når du forholder dig til dine følelser, vil de flytte sig.

Læs også blogindlægget Styrken ved at skrive.

Meditation er for mig en helt enestående og nødvendig måde at komme i bedre kontakt med både krop, sind og sjæl på, ikke kun for at få mere ro, men også for at blive mere bevidst om sig selv og det, vi hver især bærer med os, og ikke mindst for at møde, erkende og sætte fri.

Måske taler det også til dig, måske ikke. At det er godt for nogle, betyder ikke nødvendigvis at det er godt for alle. Det er helt individuelt, hvad vi hver især føler for.

Har du lyst til at gå i gang med at meditere eller lære at meditere, og dermed vise dig selv, at du prioriterer dig, dit liv og velbefindende, kan det blive et af dine bedste redskaber og veje til et bedre, lettere og mere bevidst liv.

At være i naturen, få frisk luft, gå lange ture, at bevæge dig eller træne kan hjælpe dig med at samle din energi og dit fokus og få en bedre balance. At være i naturen kan hjælpe dig med at samle livskraft, så du bedre kan overskue det, du er i. Hvis du samtidig er bevidst om, at du gør det, fordi du gerne vil komme i bedre kontakt med dig selv og hjælpe dig selv til at få det bedre, så er det det, du gør og så er du også i gang.

At reflektere er en gave, vi har fået med os. Bevidst at begynde at reflektere over dit liv, dit ståsted og hvordan, du har det, er en invitation til dig selv og en besked til din indre stemme, din indre dybe visdom, at du gerne vil åbne dig, og at du gerne vil lytte.

Allerede her er du i gang, og måske åbner der sig en lyst til at søge videre og blive inspireret af, hvad andre har gjort eller hvad andre skriver eller fortæller om eller underviser i. Måske føler du for en bestemt retning at gå eller undersøge nærmere. Måske vælger du at få behandling og støtte og hjælp på vejen til at komme i gang med en proces.

Søg, læs, lyt, tal med andre, opsøg workshops eller foredrag om personlig udvikling og lad dig inspirere.

Få hjælp og støtte til at komme i gang og til at fortsætte processen.

Uanset, hvad du gør, så vid, at hvis du gør det med den intention, at du nu vil prioritere dig selv, hjælpe dig selv og lukke lyset ind i dit liv, så er det også det, du gør.

Så er du i gang med det, der kan vise sig at være en af de bedste beslutninger i dit liv.

Så er du i gang med at finde ind til dig og den, du er indeni.

Læs også Styrken ved at skrive

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code