Inspiration til at styrke dit immunforsvar 3

I de sidste to blogindlæg med inspiration til at styrke dit immunforsvar skrev jeg blandt andet om tanker og overbevisningers effekt på dine celler og immunforsvar og om at styrke immunforsvaret gennem kost, vitaminer, mineraler, naturmedicin og homøopati samt om, hvordan stress bryder ned og hvordan aktivitet, bevægelse, natur, hvile og søvn bygger op.

3. Konsekvenser af nedlukningen, behandling og om at gennemleve sygdom

Mange mennesker har haft det svært i den lange periode, vi har været igennem med nedlukning og restriktioner. Forandring, ensomhed, usikkerhed, tvivl, bekymring og angst blev for mange en større del af hverdagen.

Som tidligere nævnt er stress en af de helt store årsager til sygdom og svækket immunforsvar, og mange har været under et større pres i nedlukningsperioden. Det fører til stressede systemer og stressede mennesker.

Så lige netop på det tidspunkt, hvor vi havde brug for at stå stærkere, kom vi som samfund nærmest til at bakke op om en stemning, der gjorde, at vi stod svagere.

Lige nøjagtigt her var det så vigtigt at få, styrke eller bevare troen og tilliden til, at der også er meget, vi selv kan gøre. Der er så mange knapper, vi kan trykke og skrue på, når det handler om vores immunforsvar og vores evne til at passe på os selv, vores evne til at forebygge og til at helbrede os selv.

Der er naturligvis undtagelser, nogle mennesker er meget udsatte, og det er ikke dem, jeg skriver om her.

Med et langt større fokus også på sundhed, forebyggelse og styrkelse af vores immunforsvar, tror jeg, vi ville have set et meget anderledes forløb på mange områder og på mange planer.

Tro på, at du, uanset de ydre omstændigheder, også altid selv kan gøre en stor forskel, at du har et formidabelt og unikt immunforsvar, som udgør dit antivirussystem, og at du har en krop med enestående selvhelbredende egenskaber.

Selvom du bliver i tvivl, bange eller usikker, så prøv alligevel som en grundtone i dig selv, at bevare en dyb tillid til, at du er i stand til at håndtere det, fordi du ved, at du har en enestående krop, der er skabt til det og fordi du ved, at vi fra naturens side ikke er magtesløse, men at vi kan beskytte os selv, stå stærkt og helbrede.

Med hjælp fra naturen, med hjælp fra naturlige midler og naturlige behandlinger, der alle sammen har til formål at hjælpe og støtte kroppen til selvhelbredelse.

Vores immunforsvar kan også nogle gange have brug for at blive rørt. Nogle gange kan vi have brug for at møde virus og bakterier, så vores immunforsvar kan blive stærkere. Nogle gange kan vi have brug for at blive syge, så vi kan leve sygdommen igennem og dermed blive stærkere. Nogle gange kan vi have brug for at blive syge for at få renset ud i krop og sjæl og få hvile og integreret.

Selvom ingen naturligvis ønsker sig syg, er det nogle gange måske ikke så skidt endda at blive syg. Så længe vi bare giver os selv mulighed for at gennemleve sygdommen og ikke blot undertrykke den, som vi så ofte gør i vores del af verden.

Den måde, vi som oftest ”behandler” sygdom på i det konventionelle system er, at vi prøver at få det til at holde op. Det betyder, at vi mere behandler symptomerne end årsagerne.

På den måde kan vi nemt komme til at undertrykke sygdom, så vi ikke bliver helt færdige med den, selvom vi bliver raske. På den måde kan vi både få senfølger og komme til at hobe en masse undertrykt op i vores system, som gør, at vi næste gang bliver mere modtagelige og som gør, at vi hen ad vejen kan komme til at fejle en masse forskelligt og komme til at lægge ovenpå.

Ved naturlig behandling, hvad enten det er med naturmedicin, healing, akupunktur, kraniosakral terapi eller tankefeltterapi m.v. arbejder man med udgangspunkt i årsagerne, der ligger bagved symptomerne. Så man som behandler hjælper og støtter kroppens egne selvhelbredende egenskaber og tager fat ved roden frem for blot symptomet.

Målet med naturlig behandling er at helbrede. Så du, din krop og dit immunforsvar bliver stærkere og mere hel. Fordi når du får helbredt årsagen, får du også helbredt den ubalance, du bar på. Den ubalance i dit system, der var årsagen til at du blev syg i første omgang.

Når jeg arbejder med healing og energiarbejde, med bevidsthed, overbevisninger, tanker og følelser, arbejder jeg blandt andet med den energi og de ubalancer, der ligger bagved symptomer og problemer. På den måde får du og din krop hjælp til at komme bagved og få fat i det, der skaber symptomerne og til at frigive ubalancer.

Så frem for at undertrykke og lægge oveni, rydder du op og bliver stærkere.

Jeg håber, du er blevet inspireret til at gøre en forskel for dig selv. Et godt skridt ad gangen.

Det er ikke sikkert, at alt er lige relevant for dig, så tag det til dig, du kan bruge, og som klinger rigtigt for dig og lad resten gå.

De bedste hilsner

Lisbeth Mahnkopf

Læs også Inspiration til dit immunforsvar 1 – Overbevisninger og tanker, kost og naturmedicin

Læs også Inspiration til dit immunforsvar 2 – Stress, sport og søvn

Læs også Senfølger

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code