Spis dine mælkebøtter og bliv sundere

Jeg havde en dag taget mælkebøtter ind sammen med nogle grene, så de kunne stå og lyse op. En af mine klienter udbrød, da hun så dem: Ja, det er dér, de hører til.

Som så mange andre syntes hun, de var en plage i haven og ville helst gerne af med dem. Jeg sagde, at jeg holdt meget af mælkebøtter og at det var en skøn tid nu, hvor de blomstrer alle vegne. Ja, der kan man bare se, sagde hun med et smil til mig.

Hun ville blandt andet gerne have hjælp til en slem gigt, som plagede hende.

Da jeg anbefalede hende at få forskellige ting, herunder netop også mælkebøtter, som er gode til at afhjælpe gigtlidelser, bragte det igen smilet frem hos os begge. Ja, så er det jo ærgerligt, at jeg lige har kappet dem alle sammen, sagde hun og efter endt behandling fik mine mælkebøtter i vasen da også en venlig hilsen med på vejen.

Mælkebøtter indeholder vitaminer og mineraler, fibre og protein og er blandt andet blodrensende og vanddrivende, gode for fordøjelse og tarmsystem og dermed med til at støtte optagelsen af gode næringsstoffer og hæmme optagelsen af dårlige, forebygger nyresten, styrker lever og galdeblære og er dermed et rigtigt godt middel til eksempelvis gigtlidelser, eksemer og hudproblemer. Vores lever står for livskraft – liv/lever -og at styrke sin lever, kan vise sig positivt på mange forskellige symptomer i hele kroppen, også selvom det måske ikke umiddelbart er noget, du forbinder med leveren.

Du kan bruge hele planten, både blade, blomster, stængler og rod; blandt andet som suppe, som te, i madlavningen eller i salater. Nogle synes, de smager lidt bittert, jeg synes, de smager dejligt. Oveni lyser de jo også op med deres glade, livsbekræftende solgule farve.

Fandens mælkebøtte bliver den kaldt. Måske skulle vi i stedet sige en fandens god mælkebøtte.

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code