Sådan har jeg aldrig haft det før

Jeg forstår det ikke, sådan har jeg aldrig haft det før. Sådan hører jeg tit mennesker sige, når de kommer i min klinik.

Noget, der før har virket, virker ikke på samme måde mere. Noget, der før har været let, har forandret sig og er blevet svært.

Det kan være svært at forstå, at der er ting, man ikke kan på samme måde mere eller at føle, at man pludselig har fået det skidt med sig selv.

Når det nu ikke har været sådan før. Når man nu plejer at kunne klare tingene og køre derudad. Når man nu plejer at have det godt og kunne overskue sit liv.

Byg dit hus på et stærkt fundament
Men ligesom et hus, hvor fundamentet ikke er helt stabilt, behøver det ikke nødvendigvis at vise sig med det samme. Der kan godt gå mange år, før der begynder at vise sig revner eller ustabilitet og det samme gælder for os mennesker.

Vi kan i årevis og igennem store dele af vores liv fylde på og fylde på, men bygger vi vores hus og liv på et ikke helt stabilt fundament, må det på et eller andet tidspunkt begynde at vise sig i en eller anden form.

Hvis du ikke igennem livet får ryddet ud i de oplevelser og ting, du får med på vejen, så kan der på et tidspunkt begynde at blive fyldt så meget op, at der ikke rigtigt er plads til mere. Det kan få et ustabilt fundament til at vakle og det er der, hvor du kan opleve at blive konfronteret med ting, der begynder at blive svære, ting der ikke længere virker og områder i dit liv, hvor du måske pludselig ikke længere er så glad eller tilfreds, som du plejer.

Bygger du dit hus i sand eller på et ustabilt fundament, vil det på et eller andet tidspunkt begynde at skride.

Selvom det kan være svært at mærke, at fundamentet måske ikke er helt så stabilt, og selvom det kan være svært, når forandringens vinde blæser, så er det godt at blive bevidst om det.

Uanset, hvor stærke, vi synes vi er, så er det ikke sundt for noget menneske at blive ved med at fylde på og undertrykke uden at få læsset af.

At blive bevidst om, at der er noget i dit liv, der har brug for din opmærksomhed er en forudsætning for at gøre noget ved det, så det er godt, det viser sig for dig. Så du kan hjælpe dig selv til at få udtrykt noget af det, der har været undertrykt og dermed skabe et stærkere fundament at bygge dit bedre liv på.

Livet vil bare gerne have os med
Livet er i konstant bevægelse og vi følger med, bevidst eller ubevidst og om vi vil det eller ej. Det betyder forandring og forandring kan være skræmmende, fordi vi mange gange ikke ved, hvad det indebærer.

Som mennesker kan vi have dyb modstand mod forandring, og modstand mod en uundgåelig bevægelse og forandring vil alt andet lige give gnidninger og gøre tingene svære.

Det er ikke fordi, livet vil os det ondt eller gøre tingene svære for os. Livet vil os det godt og vil bare gerne have os med. Med livet, for bevægelsen og forandringen sikrer udviklingen og fornyelsen, så vi ikke bliver på samme sted. Det er der sjovt nok heller ikke mange af os, der ønsker.

Så ligesom bevægelse er godt for krop, sind og ånd, er livets bevægelse det også, og de to ting kan i princippet ikke skilles ad. Livet vil os bare og jo mere stabilt vores fundament er, jo mere er vi i stand til at gå med.

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code