Blog

De små ting

Er du opmærksom på alle de små ting, der bringer glæde og nydelse i din dagligdag? Vi siger tit, at det er de små ting, der tæller. Det kan være, når vi ser en fin solnedgang eller blomst, går med fødderne i vandkanten, hører fuglene synge, har en hyggestund med en god ven eller er et smukt sted i naturen.  

Det er oplevelser, der ofte får os til at standse op, være opmærksomme og komme til stede her og nu. Lige i dét øjeblik, uanset hvor kort, forsvinder den øvrige støj og giver plads til et nærvær og en bevidsthed, der rører på et dybere plan.

Læs videre “De små ting”

Hvorfor jeg blev healer

Jeg bliver indimellem spurgt, hvorfor jeg begyndte at arbejde med healing. Det helt korte svar er, at det har hjulpet mig så meget, at jeg valgte en healeruddannelse for at kunne hjælpe andre, men jeg vil også gerne dele lidt mere af baggrunden her.

Jeg har selv tidligere haft det svært, været meget sensitiv, haft meget med i rygsækken og har stået både ved foden af bjerget og på kanten flere gange i mit liv.

Læs videre “Hvorfor jeg blev healer”

Hvordan kommer jeg i gang?

Jeg får ind i mellem spørgsmålet om, hvordan man kommer i gang med at arbejde med noget af det, der ligger i rygsækken og tynger. Noget af alt det, vi hver især bærer med os fra livet og de oplevelser, knubs og slag, vi har fået med på vejen.

Det er som regel et spørgsmål, der begynder at melde sig på banen, når der er ved at være fyldt op i rygsækken, når livet ikke helt går som vi gerne vil, når en begyndende tristhed, utilfredshed eller utilfredsstillelse melder sig på banen, når det på et tidspunkt måske er svært helt at mærke, hvem man er, eller når kroppen begynder at reagere fysisk på det, man bærer indeni.

Læs videre “Hvordan kommer jeg i gang?”

Smertens børn

Måske har du også set de to udsendelser på TV2 om Smertens børn. Det går lige i hjertet at se børn have det så skidt, være så misforståede og blive så svigtede. En tapper lærer havde modet til at deltage og vise en del af den virkelighed, vi har skabt. Et arbejde, der alt andet lige må sætte sig dybe spor på krop og sjæl også hos de voksne.

I årevis har vi oplevet et konstant presset system med mere fokus på økonomisk vækst end på menneskelig.

Læs videre “Smertens børn”

Senfølger

Flere og flere mennesker oplever senfølger efter et sygdomsforløb, og for mange kan det tage lang tid at komme sig og være en svær og udmattende vej.

Når vi får en infektion eller virus, er kroppen presset og på hårdt arbejde. Det kræver energi, og den energi må nødvendigvis tages fra andre steder og funktioner. Når vi er syge, har vi derfor brug for ro og hvile, sund og nærende kost, omsorg og tålmodighed, så kroppen kan restituere og vores system kan afslutte og blive færdige med sygdommen.

Læs videre “Senfølger”

Inspiration til at styrke dit immunforsvar 1

Jeg håber, du er kommet godt igennem den lange periode med restriktioner og nedlukning af vores samfund. Dejligt, vi nu har fået åbnet helt igen.

Jeg vil her og i de næste to blogindlæg skrive lidt mere om netop dette og måske inspirere til, hvordan du også kan styrke dig selv og dit helbred. For netop dét at styrke dig selv, dit helbred og dit immunforsvar er for mig noget af det allervigtigste, når vi taler om virus og infektioner.

1. Overbevisninger og tanker og deres effekt på dit immunforsvar

Læs videre “Inspiration til at styrke dit immunforsvar 1”

Inspiration til at styrke dit immunforsvar 2

I det første blogindlæg med inspiration til at styrke dit immunforsvar skrev jeg blandt andet om tanker og overbevisningers effekt på dine celler og immunforsvar og om at styrke immunforsvaret gennem kost, vitaminer, mineraler, naturmedicin og homøopati.

Der er så meget, vi selv kan gøre for at stå stærkere, også overfor virus og infektioner, og i dette indlæg handler det blandt andet om stress, aktivitet og hvile.

2. Stress, sport og søvn

Læs videre “Inspiration til at styrke dit immunforsvar 2”

Inspiration til at styrke dit immunforsvar 3

I de sidste to blogindlæg med inspiration til at styrke dit immunforsvar skrev jeg blandt andet om tanker og overbevisningers effekt på dine celler og immunforsvar og om at styrke immunforsvaret gennem kost, vitaminer, mineraler, naturmedicin og homøopati samt om, hvordan stress bryder ned og hvordan aktivitet, bevægelse, natur, hvile og søvn bygger op.

3. Konsekvenser af nedlukningen, behandling og om at gennemleve sygdom

Læs videre “Inspiration til at styrke dit immunforsvar 3”

At få et bedre liv

At få et bedre liv er ikke kun at få flere penge, stort hus, ny bil, mærkevarer og rejser. Det er bare dét, vi som oftest værdisætter i vores samfund og tit forbinder med at have succes og at få det bedre.

Flere materielle ting, penge, hus og bil kan sagtens være at få et bedre liv, men det kan også være så meget andet, som vi måske bare ikke altid hører eller taler så meget om.

Læs videre “At få et bedre liv”

Kan healing læres eller er man født med det?

Jeg blev en dag spurgt, om dét at arbejde med healing er noget, man kan lære eller om det er noget, man er født med. Mit svar er begge dele.

Healing er i min verden ganske naturligt og noget, vi alle kan og gør og allerede beskæftiger os med, uanset om vi er bevidste om det eller ej.

Læs videre “Kan healing læres eller er man født med det?”

At medicinere sig selv

Jeg hørte et klip med skuespilleren Søs Egelind, om at hun havde selvmedicineret sig, da hun var syg. At selvmedicinere er et udtryk, der meget nemt kan få en negativ klang som i at det ikke er helt okay, at det er lidt forbudt og ikke så smart.

Vi skal jo ikke rende og medicinere os selv. Eller skal vi?

Læs videre “At medicinere sig selv”

Skriv din gamle historie om

Mange menneskers liv er fyldt med gamle historier, som bliver fortalt igen og igen. Måske går du også og fortæller dig selv gamle historier. Historier om ikke at være god nok eller om ikke at være dygtig eller perfekt nok. Historier om ikke at kunne, turde eller lykkes. Historier om ikke at være lige så god som andre. 

Men bare fordi en gammel historie bliver ved med at køre på de indre planer, betyder det ikke nødvendigvis, at den er rigtig, eller at den behøver blive ved med at eksistere i den form.

Læs videre “Skriv din gamle historie om”

Sensitiviteten er din gave

At være sensitiv bliver tit betragtet som noget følsomt og sårbart, men der er forskel på sensitivitet og sårbarhed.

At være sensitiv betyder at være i stand til at mærke, sanse, fornemme og opleve, men i vores del af verden er det ikke kvaliteter, vi har lært at vægte særligt højt. Vi skal helst kunne måle og veje tingene. Og bevise dem, så vi kan tro på det.

Læs videre “Sensitiviteten er din gave”

Når vi gør børn og unge syge

“Hun er jo ikke normal”. Sådan lød dommen over en ganske ung pige, som sammen med sin mor kom til mig for at få hjælp.

Pigen havde det svært og havde problemer både hjemme og i skolen. Hun stillede store krav til sig selv og havde svært ved at leve op til alle de forventninger, hun oplevede, der var til hende.

Læs videre “Når vi gør børn og unge syge”

Healing – den sidste eller den første udvej

Måske så du i går dokumentaren ”Healing – den sidste udvej” på TV2, det første af 3 programmer, der vil undersøge, om healing ”virker eller ej”.

I første program fik drengen Emil med svær ADHD hjælp til at få det meget bedre, til at begynde at give slip på sin medicin og til at fungere langt bedre socialt og kvinden Betina fik hjælp til at forløse svær angst, så hun kunne begynde at komme ud og fungere langt bedre.

Læs videre “Healing – den sidste eller den første udvej”

Styrken ved at skrive

Et af de simple, effektive og givende værktøjer, jeg ofte anbefaler, og som kan komme til at gøre en stor og positiv forskel for dig, når du vælger at bruge det, har du helt bogstaveligt lige ved hånden.

Der sker en proces, når du skriver og lader ordene komme til udtryk inde fra dig, igennem dine hænder og ud på papiret.

Læs videre “Styrken ved at skrive”

Meditation – en naturlig tilstand

Mange betragter udelukkende meditation som noget, man gør og som en metode. Det kan være at lukke døren og sætte sig ned. Det kan være at høre meditationsmusik. Det kan være at deltage i en gruppe med guidede meditationer. Det kan være noget, man går til. Og det er det også.

Men meditation er så meget mere og er ikke kun en metode eller noget, du gør. Meditation er også en naturlig tilstand.

Læs videre “Meditation – en naturlig tilstand”

Hvordan hjælper jeg mit sensitive barn?

Jeg hører jævnligt fra forældre, der ikke ved, hvad de skal stille op i relation til deres sensitive børn. Det kan være, de har et barn eller ungt menneske, der ikke trives, som har det skidt, er ked af det, føler sig udenfor, ikke vil i skole, er uroligt, nervøst, på tværs eller andet, der kan gøre det svært at få tingene til at fungere.

Nogle forældre er ved at køre sig selv helt ned og oplever, at familien nærmest er ved at falde fra hinanden, fordi de ikke ved, hvad de skal stille op.

Læs videre “Hvordan hjælper jeg mit sensitive barn?”

Dårlig samvittighed, den skal du ikke lytte til – eller skal du?

Når nogen fortæller, at de har dårlig samvittighed over et eller andet, lyder svaret ofte: Den skal du ikke lytte til eller den kan du ikke bruge til noget!

Et velment forsøg fra modtagerens side på at sige, at du ikke skal ligge under for dine egne høje krav om perfektion eller hvad der ellers kunne ligge til grund for den dårlige samvittighed.

Læs videre “Dårlig samvittighed, den skal du ikke lytte til – eller skal du?”

Sådan har jeg aldrig haft det før

Jeg forstår det ikke, sådan har jeg aldrig haft det før. Sådan hører jeg tit mennesker sige, når de kommer i min klinik.

Noget, der før har virket, virker ikke på samme måde mere. Noget, der før har været let, har forandret sig og er blevet svært.

Læs videre “Sådan har jeg aldrig haft det før”